Olli Rehn, katso Eurostatin tilastoja!

Tälläinen viesti Olli Rehniltä tällä kertaa – ‘Hänestä myös palkkakehitys on vuodesta 2007 tai 2008 alkaen lähinnä nakertanut kilpailukykyä.’ -> Eurostatin datan mukaan 2005 tasoon verrattuna 2007 ja 2008 Real Unit Labour Costs olivat hieman matalampia kuin 2005. Vuonna 2009 ne olivat taas korkeampia, mutta sen jälkeen on tullut taas hieman alamäki siinä. On tämä taso kuitenkin hieman korkeampi kuin Saksan.

Toivoisin että hän alkaisi puhua järkeä joskus. Tämän eurostatin tilastotiedotteen mukaan Suomen palkkataso (jossa otetaan mukaan myös muut kustannukset kuin palkat) ei ole kovin paljon (0.4 prosenttiyksikköä) korkeampaa kuin Saksan. Ja jos verrataan pelkästään palkat, taso on kyllä matalampi kuin Saksan.  Ruotsin ja Alankomaiden palkkatasot ovat paljon korkeampia. Sen lisäksi ei ole pelkästään relevantti, mikä palkkataso on, koska on myös sellainen asia kuin työn tuottavuus. Siinä Suomi on melkein samalla tasolla kuin Saksa, ja myös ‘kovapalkkainen maa’ Tanska on kovasti mukana.Labourprod

 

 

 

 

 

Voi tietenkin olla, että suomalaiset eivät tuota mitä halutaan muualla, mutta ei se liity siinä mielessä palkkoihin sitten. Ne toiset asiat jotka Rehn mainitsee voivat olla totta, mutta Suomi ei ole sinänsä kovapalkkainen maa. Ei sen enempää kuin Saksaa ja vähemmän kuin naapuri Ruotsi ja Alankomaat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s