Pertti Haaparanta ja K-K

Tämä blogiteksti tuli jo viime viikolla mutta olin osallistumassa Turun Yliopiston Promootioon, joten en ihan pysynyt perässä uutisissa. Artikkeli synnyttää uuden leiman. Paitsi että on A-A (Alesina ja Ardagna) ja R-R (Reinhart ja Rogoff) meillä on professori Haaparannan mukaan myös K-K eli King-Katainen (Mervyn King siis):

“King-Katainen, paitsi arvostellessaan kuristus- (austerity) politiikka – termiä ja tarjotessaan tilalle orwellilaisittain kasvupolitiikka – termiä, näki Euroopan kriisimaiden ongelmien olevan niiden kilpailukyvyttömyydessä. He eivät ole yksin, mutta tällä tavoin väistetään todelliset, kilpailukyvyttömyyden taustalla olevat euroalueen rakenteelliset ongelmat. Euroalueen yhteinen elvytys olisi ratkaissut nyt osan Etelä-Euroopan kilpailukykyongelmasta, mutta sitä eivät päättäjät koskaan edes pitäneet vaihtoehtona.”

Luetkaa koko artikkeli, se on hyvä. Sen jälkeen olet viisaampi kuin ennen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s