Sittenkin suhdanneongelma

‘Diagnoosi Suomen ja Euroopan talouskipuihin on liian alhainen kokonaiskysyntä ja lääke kysynnän lisääminen julkisen kulutuksen, julkisten investointien ja riittävän suurten julkisten alijääminen kautta.’

Raha ja talous

busisykliKun eurokriisin myötä Suomen talous vajosi uudestaan taantumaan, talouspoliittiseen puheeseen on vähitellen juurtunut näkemys, jonka mukaan Suomen talouden ongelmat ovat muuttuneet rakenteellisiksi. Käytännössä tällä tarkoitetaan sitä, että nykyisten talousongelmien ei uskota olevan suhdanneluontoisia, vaan pikemminkin talouden uusi normaali. Esimerkiksi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen varoitteli viime viikolla, ettei Suomen taloudessa välttämättä koskaan palata finanssikriisiä edeltäneelle kasvu-uralle.

View original post 297 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s