Kataisen hyvät ja huonot ajatukset

http://yle.fi/uutiset/katainen_elvytys_on_pisara_meressa/6765898

Lähetyksessä on haastattelu pääministeri Kataisen kanssa, missä hän antaa hänen (ja hallituksen) näkemyksiä eri Suomen talouden kehityksistä. Siinä on hyvät ja erittäin huonot pointit.

Hyvä ja kiitettävä on mitä Katainen sanoo asenteistä “vanhojen ihmisten” kohtaan työelämässä. Vaikka en ole täysin vakuuttunut siitä, että työurien pidentämistä on kaikkien ratkaisu, on pakko olla mahdollisuudet “vanhemmille” työnhakijoille.

Erittäin huono ajatus on taas tässä: ” Katainen myöntää myös, että valtionvelan kasvua ei nykymenolla saada taittumaan. Keinoksi hän mainitsee lisäsäästöt.”

Valtion velka kasvaa koska talous menee alamäkeen ja enemmän ihmiset turvautuvat Suomen sosiaaliturvaan. On täysin normaalia että valtion velka kasvaa (muistakaa miten meni laman aikana).

Sen lisäksi vaadin että Kataisen neuvonantajat tutustuvat jo tutkimuksiin, alkaen Keynesista, jotka näyttävät että taantuma on täysin väärä aika leikata budjettia. Tähän lisäisin tutustua Raha ja talous- blogiin, jossa Lauri Holappa ja Jussi Ahokas kirjoittavat hyvin selkeästi eri politiikkien hyvistä ja huonoista puolista, mm. Elvytyspolitiikasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s