Ylen ekonomistikysely: Lisäleikkaukset odottavat, veronkorotuksille stoppi | Yle Uutiset | yle.fi

http://yle.fi/uutiset/ylen_ekonomistikysely_lisaleikkaukset_odottavat_veronkorotuksille_stoppi/6997000

Tämä on huolestuttavaa. Nämä ekonomistit eivät ilmeisesti lukenut uutisen mihin linkitän tässä. Valtiovarainministeriö kertoo, että mm. Julkinen kulutus ja julkinen investointi ovat pitäneet Suomen talouden pyörivän. Ja nyt nämä ekonomistit haluavat lisäleikkauksia. Ne eivät ilmeisesti taju, että se ajaa taloutta syvempään kuoppaan,  nyt kun yksityinen kulutus myös pahasti tökkii.

Miksi nämä ihmiset eivät taju tälläistä suhteellisen yksinkertaisen asian? Niin ja Maastrichtin kriteerit eivät koskaan olleet taloustieteellisesti perustellut kriteerit vaan poliittisesti perustellut kriteerit.  Se, että jos leikkii sääntöjen mukaan, pitää taloutta hyvässä mallissa on ordoliberaalista hölynpölyä. Hyvää Joulua!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s