Don Quijones: “Epäluova tuho” – jatkuvaan kriisiin syynä EU:n, EKP:n politiikkaa

En ehdi, enkä varmastikaan osa kääntää tätä kirjoitusta suomeksi. Mutta viesti on selvää (ja muutkin kirjoittajat ovat sanoneet smaa): Troikan politiikka tuhoaa Euroopan kriisimaita pelastaakseen Euroopan ydinmaiden pankkeja. Yanis Varoufakiskin on selittänyt miten “hyödyllisiä” Kreikan “pelastuspaketteja” oikein on – raha virtaa suoraan takaisin ydinmaiden lainanantajien pankkeihin.

Voiko oikeasti jo lopettaa tätä hulluutta? Kreikassa on tapahtumassa kansanterveyskriisi ja vaikka Kreikka onnistui myymään velkakirjoja, tässä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, että siellä menisi jotenkin paremmin. Päinvastoin, velkaa painaa yhä enemmän.

Millaiseen Eurooppaan nykylapset oikeasti kasvavat, jos päivälehdet ja poliitikot jatkuvasti toistavat, että jotkut maat (ei vaan Kreikka, mutta ymmärretävästi myös muitakin maita jolla on budjettivaihe) “eivät hoida kunnolla kirjanpidonsa” ja missä lainanantajat eivät ole koskaan vastuussa riskeistä? Ymmärtääkä herrat ja naiset poliitikot oikeasti mitä he ovat tekemässä Euroopan demokraattiseen kulttuuriin? Italiassa ei ole edelleenkaan demokraattisesti valittu hallitus, eikä Kreikassakaan.

Olen utelias nähdä, miten Komissio reagoi, jos Antti Rinne voittaa SDP-puheenjohtajan kisan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s