[päivitetty] Suomen Itärajasta (taas)

Äsken tuli YLEn sivuille tämän uutisen, Puolustusministeri Jussi Niinistö: Turvapaikanhakijoiden tulo itärajalta on Suomen vakavin haaste.

Varmaan näin on, monista syistä, mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, suurin haaste liittyy just ulkopolitiikkaan ja miten EUn/NATOn suhtautuminen Venäjään vaikeuttaa Suomen ja Venäjän keskenäistä aiheen käsittelemistä.

Suurin kysymykseni on edelleen: miten tämä muuttuu Suomen Venäjä-politiikkaa ja mihin suuntaan? Ovatko puolustusministeri ja ulkoministeri asialla?

Lisäyksenä: edelleen paheksun fraasin “laiton maahanmuutto”. Sen lisäksi, luvut voivat hyvin olla liioteltuja. Sen lisäksi, pelkkä Venäjä-politiikka ei riittää, sillä turvanpaikkahakijat tulevat varmaan suurin osin Turkin kautta. Suomen ulkoministeri voi miettiä, oliko oikeasti niin viisasta ilman kritiikkiä antaa Turkille paljon rahaa. [en tunne Suomen Turkki-politiikkaa].

Päivitys: kuin käskystä, YLEn uutisiin ilmestyi tämä artikkkeli, Turkki uhkaa lähettää pakolaisia EU-maihin. Tätä siis saa kun EUn “pakolaispolitiikka” perustuu wishful thinkingiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s